Εύρεση Προϊόντων

Μετατροπέας Νομισμάτων

Μετατρέψτε 

Σε

  
 

Κωδ. 4041 - Βιβλίο: Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα

Βιβλίο: Οι θεοί δεν πεθαίνουνε στην Πέλλα
Κάντε κλικ στην εικόνα για μεγένθυση

Μια βιογραφία του Μεγάλου Αλεξάνδρου γραμμένη με γνώση της ιστορίας. Μια έξοχη περιγραφή των προσωπικών στιγμών του ανθρώπου που άλλαξε τη μοίρα του κόσμου. (Βραβείο Δήμου Αθηναίων)

Τιμή:

(στην τιμή συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)

Διαθέσιμο

 

Τιμή web:

Τιμή καταστήματος:

Κερδίζεις:

(στις τιμές συμπεριλαμβάνεται το ΦΠΑ)
Αναλυτικά οι τιμές
 

Το βιβλίο ακολουθεί τα βήματα του Αλέξανδρου από το ξημέρωμα της γιορτής κατά τη διάρκεια της οποίας δολοφονήθηκε ο Φίλιππος. Τον ακολουθεί στις πρώτες νίκες και την απελευθέρωση από τους Πέρσες των ελληνικών πόλεων της Ιωνίας, στον θρίαμβο της κατάκτησης μιας αυτοκρατορίας και στο ταξίδι στις μακρινές Ινδίες ως τον πρόωρο θάνατό του στη Βαβυλώνα λίγο πριν κλείσει τα 33 του χρόνια. Όμως, ενώ τα ιστορικά γεγονότα παρουσιάζονται όπως ακριβώς τα αναφέρει η επίσημη ιστορία, τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο βιβλίο δεν το έχει ο στρατηγός Αλέξανδρος, ο μεγαλύτερος στρατηλάτης του αρχαίου κόσμου, αυτός που οραματίστηκε μια κοινοπολιτεία, αλλά ο άνθρωπος Αλέξανδρος. Έχοντας αντλήσει τις πληροφορίες της από τα γραπτά των αρχαίων βιογράφων του, η συγγραφέας πλάθει τον μυθιστορηματικό της ήρωα μιλώντας στον αναγνώστη για πράγματα όχι άγνωστα, αλλά ιδωμένα από άλλη σκοπιά, αφήνοντάς τον ελεύθερο να δει τον Αλέξανδρο σε ανθρώπινες διαστάσεις, στις μεγάλες αλλά και στις μικρές του στιγμές, για να τοποθετηθεί ύστερα ανάλογα απέναντί του. Και να βρει ίσως τότε την απάντηση στο γιατί εκείνο το ξανθό αγόρι που γεννήθηκε στην Πέλλα και κατάφερε να γίνει «κυρίαρχος όλης της γης και της θάλασσας» είναι ο μοναδικός από τους θεούς του αρχαίου κόσμου που εξακολουθεί να ζει ακόμη.

Κατασκευαστής: ""

Διαβάστε για τον κατασκευαστή

Δείτε όλα τα προϊόντα του κατασκευαστή

Αξιολόγηση:

Περιγραφή
 
Πρέπει να εισέλθετε για να γράψετε κριτική
Αξιολόγησε το
 

Μπορεί να ενδιαφέρεστε για τα παρακάτω σχετικά προϊόντα:

Βιβλίο: Πριν από το τέρμα

Βιβλίο: Πριν από το τέρμα


Ο κόσμος του ποδοσφαίρου και οι σκοτεινές πτυχές του μέσα από την περιπέτεια τριών νεαρών παιδιών που έχουν πάθος για την μπάλα.

Σχετικά προϊόντα